REGLEMENT ROOFVIS 2021

 

 

 

1)      Om enkel op roofvis te mogen vissen op Zillebeke vijver, dient men in het bezit te zijn van een jaarvergunning roofvis, met aankoopprijs van 50€.

 

2)      Met een dag vergunning (5€) is het VERBODEN op roofvis te vissen.

 

3)      Deze jaarvergunning geldt van 1 januari t/m 31 december

 

4)      Deze jaarvergunning geldt voor 1 hengel.

 

5)      Er mag gevist worden van zonsopgang tot zonsondergang.

 

6)      HET IS TEN STRENGSTE VERBODEN te vissen met meervoudige haken en metalen onderlijnen en dit zowel bij het vissen met levende/dode aasvis alsook met kunstaas.

 

7)      Het is verboden te vissen met onverteerbare RVS (inox) haken (de viswachter zal dit controleren door middel van magneet) en de maximum grote van de ENKELVOUDIGE haken bedraagt nr. 2.

 

8)      Er mag enkel gevist worden vanaf de bestaande vispontons, plaats nemen tussen twee pontons is verboden.

 

9)      Het gebruik van leefnet of ieder ander “bewaar” middel is verboden, bijgevolg moet ieder gevangen vis onmiddellijk na het onthaken MET RESPECT en door middel van EEN SCHEPNET terug in het water worden geplaatst.

 

10)  Iedere roofvisser dient in het bezit te zijn van een schepnet EN behoorlijke onthaak tang, specifiek gericht op het onthaken van roofvis. Indien de gevangen vis de haak te diep heeft ingeslikt, is men verplicht de onderlijn door te knippen en mag er niet met de onthaak tang worden gewerkt of aan de onderlijn worden getrokken om de haak terug los te krijgen. HEB RESPECT VOOR ONZE VISSEN.

 

11)  In de paaitijd, dit is van 1 februari t/m 31 maart, is HET VERPLICHT te vissen om minstens 3 meter uit de kant en is het TEN STRENGSTE VERBODEN TE SLEPEN OVER DE NESTEN VAN DE SNOEKBAARS. Hierop zal streng worden gecontroleerd!

 

12)  Alle beplantingen, de watervogels en hun biotoop dienen steeds te worden gerespecteerd.

 

13)  Alle afval hoort in de aanwezige vuilbakken EN NIET IN HET WATER, OP DE PONTONS OF DE OEVERS. OPGELET!!!! SIGARETTEN PEUKEN WORDEN AANZIEN ALS AFVAL.

 

14)           HET IS TEN STRENGSTE VERBODEN OM IEDERE SOORT VAN ROOFVIS AAN DE VIJVER TE ONTTREKKEN EN MEE TE NEMEN!!!!

 

 

Het bestuur:  voorzitter; Desmet Ronny, secretaris;  Deconinck Marina, Bestuursleden; Everaerd Donald, Jacques Andy, Dehaene Gery.